kennel tirlittan


kotikennel vuodesta 1989

Tirlittan Chia Whitelady ''Mimmi''

Mimmi elokuussa 2007 Minä olen Tirlittan Chia White Lady, ''Mimmi''. Olen syntynyt 13.2.2005.      
Isäni on FIN MVA EST MVA Secret Line's Viva Las Vegas,''Kalle''
 ja äitini on Secret Line's Black Cat, ''Pimu''.
                                                                       
Minä olen käynyt kahdesti näyttelyssä, kerran pentu- ja
nuortenluokassa, arvosteluna oli Pek4 ja EH.
Minua et tule  näyttelyissä tapaamaan, koska jännitän
näyttelytilannetta, enkä esiinny niissä edukseni.


Minut on jalostustarkastettu ja tuloksena oli hyväksyntä ohjeistuksin. Mainintana mm. suora olkavarsi ja ahtaat takaliikkeet.

Olen säkäkorkeudeltani 24 cm ja painoni pyörii kolmen kilon huitteissa.


Mimmi harjakoiratapaamisessa Larissan luona elokuussa 2007, kuvaaja Sini Lindroos   
 Kennelliiton jalostustietokantaan Mimmin kohdalle tästä  ja kuvitettua sukutaulua voit käydä katsomassa tästä

Luonteeltani olen avoin ja iloinen, vaikka kuljen laumassani viimeisenä, odotan, että minut huomioidaan ensimmäisenä. Vieraisiin koiriin suhtaudun aluksi epäröiden, mutta tutustuttuani leikin isommankin kaverin kanssa, vaikka kaikkien kanssa en pääse tutuksi koskaan. Pimusta napanuorani ei ole vielä  katkennut ja mieluiten vietänkin aikaa äidin kanssa.      
                                                                                                                             
Olen perheeni lellikki ja ehdoton prinsessa ja tätä ominaisuutta käytän häikäilemättä hyväkseni. Rakastan olla rapsutettavana, oletan, että kaikki ovat myös valmiita, koska vain minulle sopii, myös rapsuttelemaan minua. Hymyilen meiluusti omille rakkailleni, suukon minulta saavat vain tarkkaan valitut ystävät. Pahana tapanani on haukkua kaikkea uutta, myös TVn luonto-ohjelmia.

Minä otan uudet tai pelottavat asiat vastaan arkaillen, haukunkin, jos minua joku asia pelottaa tai jännittää. Luotan kuitenkin ihmiseeni näissä asioissa, enkä jää tämmöisiä asioita pitkäksi aikaa hautomaan. Ihmiseni sanoin olen luonteeltani hiukan blondi, hyvätahtoisessa merkityksessä, en ole rutiineihin sidoksissa, luotan, että saan ruokani ja pääsen ulos. En elä miellyttääkseni ihmisiä vaan ihmisten on miellytettävä minua.

Rakastan lenkkeillä metsässä, lähden pupun perään, jos sellainen sattuu näkökenttään tulemaan, ensimmäisenä koiralaumastani palaan kuitenkin ulkoiluttajani luokse pupujahdin päätteeksi. Koiralaumani ainoana menen uimaan, muiden tapaan viihdyn saunassa ja nautin suihkuista. 

Minulla on kaksi pentuetta ja yhteensä neljä eloon jäänyttä pentua. Ensimmäiset pennut syntyivät keisarinleikkauksella ja toiset pennut normaalisti, lähes erinomaisesti. Emona olen keskivertoa, kaksi viikkoiseksi asti jaksoin hoitaa pentujani esimerkillisesti, mutta tämän jälkeen halusin jo omaakin elämää, lenkkeilyä ja löhöilyä muuallakin, kuin pentulassa. Leikitän pikkupentujani mielelläni, mutta hoitopuolen jättäisin mieluusti Pimun ja emäntäni hoiviin. Minua ei käytetä enää jalostukseen.

Ruokaan suhteeni on vähän kyseenalainen, syön kaikkea, kun on nälkä, mutta mieluiten söisin vain herkkuja. Herkustani mainittakoon pizza ja pannukakku, pentujen jälkeen ruoalla on taipumus jäädä näkyviin mahamakkarana, joten minunkin ruokailuani on täytynyt hiukan tarkentaa.

Ihoni on raa'an broilerin värinen talvella ja kesällä muutun vaaleanpunaiseksi, mahongin värisin pilkuin. Minulla on hiukan ongelmia mustapäiden kanssa, joskus niskaani tulee muutama finnikin, muuten ihoni on hyvä, eikä vaadi mitään erityistä hoitoa.

Nukun mieluiten ihmisteni peiton alla lähellä Pimua.
                                                                                      
Voit bongata minut Kiinanharjakoirat kirjassa, jossa pääsin kansikuvatytöksi asti, olen kalenterityttönä myös Perhemedioiden julkaisemassa Kiinanharjakoirakalenterissa 2008. Llisäksi minut on kuvattu Lemmikkilehteen 3/07 sekä Koululaiseen 3/07.    
     

 Mimmi keväällä 2005  Mimmi kesällä 2006  Mimmi talvella 2006

Lisää kuvia Mimmistä löytyy 2005  2006-2008


 

© 2008 Mia Peltoniemi, Kiviparintie 6 E 53, 00920 Helsinki puh 040 0260020 sähköposti mia.peltoniemi(a)kenneltirlittan.com